Wednesday, April 27, 2016

Comparison Between Japan, Korean and Western Make Up Trend 2016

Halo semua nya. Kali ini mau bahas gaya make up 2016.
Telat sih tapi aku juga baru tau ini sejak aku jalan jalan liburan ke Jepang. 

Waktu aku liburan di Jepang, aku pengen ngakak sebetulnya. Gaya make up nya bener bener beda sih menurut ku. 
Aku sampe bingung ini mereka ga di blend apa gimana . Ini yang anak remaja biasa ajah bukan yang sub culture gitu ya. 

Okay move to Comparison ya.... 

Di Jepang, Setau ku dulu make up nya cenderung matte hampir mirip barat without heavy contour pastinya. Mereka juga suka banget bulu mata. 
Tapi sekarang i see the difference loh. 
Make up mereka cenderung lebih dewy, hampir mirip sama Korea.

And bagian yang paling penting adalah dimana mereka apply their blushes. It is  not right in the Centre Apple of the cheek. But right under her eyes and bring it down! I feel like whoaaaaaaaaaaaa!!!

Aku lihat di sepanjang jalan itu ya beneran mereka put their blushes tepat di bawah mata and drag it down a little it. 
Aku tanya sama make up artist Shu Uemura, Kenta san, kenapa gaya nya seperti itu. And the answer is : they want to look very cute. Kawai! They create that for Extra cuteness. 
Whoaaaaa hahahaha asli bingung pengen ngakak sih. Tapi memang mereka terlihat cute sih. 
Blush mereka cenderung strong very visible intinya. 

Teknik ini bisa dikenal sebagai "Hangover" makeup look. Artinya seperti kondisi disaat kamu mabuk. Pas mabuk abis minum kadang muka kita memerah kan, Asian Glow hehehe. Nah, teknik ini lagi populer di Jepang. 
Ini salah satu contoh aku apply blush overdose and itu posisi blush nya. Jadi bukan di Apple of the cheek yang seperti biasanya kita lakukan. 
Oh ya warna lagi trend banget itu pink, bukan peach blush. 

Kalo make up mata sih sama ajak ya. Very light and mereka tetep fan of lashes pastinya. 
Eyebrow lebih lurus hampir mirip korea. 

Emang lebih keliatan jauh lebih cute ya???? Hahahahah. 

Meanwhile, i'm not an expert of Korean Make up. Jadi menurut Ku, Korean make up itu lebih all Glowy and healthy glow skin look like. Fokus utama nya di kulit as Base and bibir. Mereka cenderung membuat lips mereka Ombre gitu dengan warna yang paling menonjol diletakkan di Centre of the lips . 
Tapi saat ini, Korean make up cenderung less shiny kan, sadar ga? Gimana menurut kalian? 
Aku baru sadar juga setelah lihat youtube Lisa http://youtu.be/HNUvnR81OMs , dia buat tutorial nya untuk Asian and Western look. 

Masih healthy Glow but a little but less shiny yang sampe kaya minyakan. 
Biasanya Korean make up suka banget sama cream blushes. Biar hasil nya natural. 
Aku ga ada contoh Korean makeup soalnya jujur hampir ga pernah di tahun 2016 ini aku buat make up ku look like Korean girl. 
Less false lashes dan tetep straight eyebrow. 
Please don't hate me. Just sharing my opinion tho. 

Western! 
Yasssss my favorite!
Heavy contour, highlight on fleek, eyebrow in Point, SLAY , LIT, 
SNATCH! 
all that terms ughhh i love!!!!! 

Seperi yang kita tahu Western ya Smokey, Cut Crease, Winged Liner! Brows lebih arch . Itu fokus utama di mata and a lot of lashes pastinya. 

Untuk lipstick, Nude is the best. Lagi in banget kan disana sejak Kylie Jenner injection. Hahahah. Ditambah liquid lipstick lagi trend banget. 
Lagi banyak trend to over line the lips. 

Untuk Base, mereka love to be tanned as we already know lah ya. Totally the opposite of Korean. And i'm a fan of this haha. 

This is actually 1 -2 shades darker than my actual skin tone and i love it. I don't like to be so light sampe ga match sama tangan. 
Geli gue liat orang yang pengen keliatan putih sampe aneh ga match sama tangan nya sama neck juga. Mirip dua orang yang berbeda. Please jangan maksa putih putih, sadar ajah kalo every skin tone itu cantik. Kalian semua itu cantik mau pale, sawo,'kuning langsat , dark. You are beautiful! Be proud of your skin! Bukan berarti kudu putih dulu baru cantik. 

Ini Western versi light version menurut ku. 

Aku sadar kalo tangan aku lebih item dibanding wajah aku, jadi aku pikir ITS okay to match it with my neck and hand . 
This is my opinion ya. 
Love Me or hate me that is the question! Lol 

Read More




Monday, April 25, 2016

Liburan Sendiri ke Jepang 2016

Hahahhaalooooo semua nya. 
Kali ini mau bahas soal liburan ku ke Jepang, 24 Maret 2016. 

Liburan ke Jepang Sendirian, is that possible? Mungkin mungkin ajah lah. Mungkin kamu nyasar dan mungkin kamu menemukan Jalan hahahah. 

Naik Garuda. Dari Sby Transit ke Denpasar,  langsung ke Narita. Kenapa ga ke Haneda? Ya dapet tiket nya yang itu. Hahahaha. Aku sih ga masalah turun di Narita walaupun lebih jauh ya. 

Jadi setelah kita sampe di Narita tuh, aku ke kantor pos dulu ambil SIM card yang aku beli untuk dipake internetan di Jepang. Beli di http://www.bmobile.ne.jp/english/ 
Ga bisa dipake Telp cuma internet browsing ajah. 
Beli nya pake credit card, ga bisa refund. Make sure the SIM card size is correct ya . 
Setelah dari kantor pos kebingungan terus nanya sama Officer gt di Narita and di anterin ke Narita Express. Memang aku mau naik Narita Express karena bisa turun di Shibuya langsung. Ga pake transit ini itu. 

Tiket nya plus harga nya. 
3390 Yen. Naik Narita Express ini enak pasti dapet tempat duduk dan cepet namanya juga Express. Lebih mahal mah pasti lah mau gimana lagi daripada capek. Hahahhaa 

Make sure you wear sneakers atau flat shoes. Pake heels mah kelar idup akika Mak. 
Jeans : Zara 
Shoes : Skechers. 

Selfie dulu. 

Perjalanan kurang lebih sih 1 jam dari Narita ke Shibuya. Terus sampe deh di Shibuya. 


Whoaaaa ahhhhmazinh Sugoi Desu ne!

Cerah banget tapi dingin juga in the same time . Hayoooo siapa jadi pengen kesana ? Hahahah. 
Udah bawa koper ribet banget terus harus turun tangga dari Station Shibuya alamakk.... Udah ga bisa ngomong nya terus ditambah hotel juga kagak tau gue. 
Ngomong bahasa Inggris, yang diajak ngomong kagak paham...... Budir akik. 

Akirnya baca Google map kan, dan lokasi hotel sangat dekat dengan Station Shibuya. 
Hotel nya namanya Shibuya Excel Tokyu. Sangat aku rekomendasikan!!!! Per malam nya memang mahal sekitar 3.800.000, tapi emang bagus gt dan strategis pula. Pas lokasi nya di Shibuya Crossing Street situ di Mark City nya. 

Gambar aku ambil Di Google. 
Aku ga foto soalnya lupa. Sangking heboh plus rempong gegara akik sendirian. 

Ga bisa check in dulu harus jam 3 sore check in nya, akirnya aku titip My 
Luggage ajah di receptionist Nya. 

Karena aku harus ke Omotesando, aku ga mau bingung naik train. Ya naik Taxi . Memang mahal, sekitar 730 yen Dari Shibuya ke Omotesando. Kenapa aku pilih taxi? Aku harus ketemu sama salah satu brand disana. A I'm  so excited. 

 Belum muncul si Sakura Di pinggiran Jalan Omotesando nih. 
Tiba Di Omotesando, aku cari makan, and Ini restaurants rame pula 
Udah kucel Lah pokoknya sebodo akik mah lelah. Nama restaurants Nya Anniversary Cafe. 

Terus kemana kita? Muter muter Omotesando! Ke Omotesando Hills lalu window shopping blah blah dm akirnya ke Shu Uemura Japan! Ohhhh yeah baby! 

Di make up pula sama Kenta San, salah satu professional Make Up Artist disana. 
He is good in English too! 
Kita sharing soal trend make up Di Jepang, Korea dan pastinya Indonesia. 
Nanti aku bahas ya Di post terpisah soa make up trend Di Jepang. 

Ini Di Shu Uemura Omotesando. 
Finally bisa main ke konter yang Di Jepang. 
G afdol rasanya kalau Tak belanja. Apalagi Ini salah satu brand favorite gue lo pada tau Kan ya Nek... 
Hahahaha 

Belalang belalang alias belanja Banyak cuss Kapan lagi ya nekkk 
Yang Kiri Itu hadiah Dari Shu Uemura Japan. 
Yang Kanan akik mah belalang sendiri. 

Proof that I love Shu Uemura so much! 
Not gonna lie. I adore this brand a lot! 
Mulai dari Shampoo, make up , skincare semua koleksi aku rata rata Shu Uemura. 
Bukan paid promotion ini ya. 

I really mean it. Aku jatuh cinta sama Shu uemura makeup , Skincare dan hair care. Bagi yang ga tau, Shu Uemura punya produk untuk kesehatan rambut kita loh.
Jika kamu kenal aku baik, pasti tau aku memang selalu merekomendasikan Shu Uemura. Bukan paid promotion ini mah. Jujur. 

Pulang dari Shu Uemura Omotesando aku milih Jalan kaki ke Shibuya m. Sambil jalan jalan banyak toko lagian. 
Memang jauh sih pegel pasti apalagi aku pake heels rasanya mau remuk kaki ku di hari pertama ini. 

Ada kejadian lucu dimana aku nyasar anjirrrrr dari Omotesando ke Hotel di Shibuya. Rasanya pengen naik taxi ajah tapi pikir pikir sayang kalo waktu ku ku habiskan untuk naik taxi dan kemudian stay di hotel. Mending akik muter muter. Tapi nyasar!!!!!!! 
Udah kaki mau remuk pengen gue copot rasanya!!!! Udah dingin ,nyasar ,sendirian ,kagak tau jalan, kagak bisa ngomong Jepang, jujur udah netes tuh air mata nek ! 

Sampe kaki gue udah ga bisa nahan beban ini hahahahah. Sampe mau jatuh gue sumpahan! Lah gimana kagak , belanjaan banyak, jalan kagak tau, pake heels pula, kan pengen nangis ajah. 

Pas mau jatuh ada bapak bapak, sambil ngomong : Daijobu Desu ka? 
Gue paham yang ini , artinya are you okay? 

Lah gue mau jawab : i'm lost! Can you please tell me which way to Shibuya? Tapi  gue yakin dia kagak paham!!!!!
Akirnya lo tau gue jawab apa? 
Hai.....watashi wa daijobu Desu. Arigatou gozaimashita. 

Rasanya pengen teriak , gue nyasar bantu gue lahhhh hahahhaha. Google maps terus ga berhenti . Tapi ya bingung , misal head to east , east ini Mana???? Buka kompas pula ya Tuhan cobaan apa ini hahaha. 

Terus akirnya gue tetep jalan sampe menemukan jalan terang. Akirnya sampe hotel.terimakasih Tuhan. 

Ini gambar aku ambil di Starbucks roof Tokyu Plaza di Omotesando. Deket sama harajuku juga.

Udah ya sekian dulu hari pertama nyasar di Jepang and of course my fave brand Shu Uemura! 

Love you guys 


Read More




Friday, April 8, 2016

Purevivi Cleansing Lotion Makeup Remover Review

Cleansing is the most important part of beautiful skin. 

I do believe in double cleansing method. 
But really guys after taking cleansing oil, I always into cleansing lotion / cleansing water like this Purevivi.
Then I moved to face wash tho . 

So actually for me triple cleansing. Hahaha. I'm not going to lie, the reason why i take so much for cleansing simple because I love to cake up my face. Lol. 
I'm not that healthy glowy skin girl, I prefer matte and full powder, contour , and highlight. So that's why my make up kinda thick and I need to cleanse it really well.

I purchased this Purevivi Cleansing Lotion from Japan! 
Never heard about this brand before. But I don't really care, when in Japan just shop till drop. By the way, really I had no cash left, but thank God my credit card is super fine. Hahahahah. 

It does the same job as Bioderma. 
I love my Bioderma as well but I run out of my Bioderma and I need to purchase the new one. Why not give a shot to this?! 

As you can see all written in Japanese and I don't know what is the meaning tho .
There is no box just like bioderma. Only huge plastic bottle and clear one..see thru! It is good so you know how much left inside. 

Suitable for all skin type, sensitive one too. 
Very great make up remover, including the waterproof one. 
Just put some on the cotton and wipe it off, welcome to bare face!!!!! 
No heavy fragrance. 
500 ml 
Pretty cheap, I don't really remember about the price. I'm sorry. My bad tho. 
Perhaps around 200.000 - 300.000 for 500 ml . Please correct me if I'm wrong.
Made in Japan for sure. 
I don't feel dry after using this.
Not available in Indonesia.






Read More




Anastasia Beverly Hills Self Made Palette review

Oh my gosh. 
I don't have so much time to review about this beautiful palette. 
I have purchased these since the launch date but really i just had no time to blog about this. 

Anastasia Beverly Hills Self Made Palette. 
Anastasia really step up her game strong! 


the swatches 
they are all so pretty  

so pigmented like crazy. 
super blendable
it has shimmer and matte finish. 
easy to travel with. 
it comes with dual ended brush  


The brush is good too. 



Read More




Thursday, April 7, 2016

Skincare Review : Shu Uemura Tsuya Skin Youthful Radiance Generator

Hey guys welcome back! 
So, last Month i went to Japan and head to Shu Uemura's Store in Omotesando. 

I stayed in Shibuya Excel Tokyu Hotel, the hotel located at right in the Centre of Shibuya Crossing Street , in front of Shibuya 109. So damn great the service tho. 

Shu Uemura was so kind gimme goodie bag also. Awwww Arigatou! 

Still quite... 7 am. 

View from my hotel, great right ......!!!!!
The right bag : purchased by myself 
The left one is the gift from
Shu Uemura Japan. 

Okay back to the review. 
Actually I have known about Tsuya Skin since the First time launched. 
But I never tried the Tsuya  Youthful Generator. I love the bouncy Cream moisturizer but never tried these one. 

I purchased this simply because I would love to try and bring back my shine. Lol. 
I mean I have very dry skin and kinda dull. Hate that tho. 
So I need to bring back my fresh healthy complexion. I want something that brigten Up my skin and smooth out my skin too. 
And Kenta San ( one of  Shu Uemura's Mua ) told me that I need to try this one. 

It claims to give you such healthy glow complexion , smoother effect and luminous, FYI it claims that you will see the difference in 7 days . Oh wow!!! 

It comes in 30 ml, 50 ml and 75 ml. 
I purchased the 75 ml cause really guys it is cheaper over there and I have been using the bouncy cream for long time and I'm impressed with the result. 
So why not to give a shot for biggest size? 


So many people ( bloggers too) not really impressed with these product. They said it didn't do the job like what it claims. 

Well i think everyone has different skin type and concern. 
My opinion of this is absolutely LOVELY. I really enjoy using these. Shu Uemura really know what the best for my skin. 

I'm not gonna lie, I wait for 2 weeks to see the result and what the most important is use it like follow the instruction. 
It claims for 7 days to see the result but it might be longer Lah. Be patient. There's no instant way to get clear healthy skin. 

You have to apply the lotion first to make your skin ready for the essence and make the absorption quicker. 
So the step is : 
Lotion 
Essence 
Moisturize or emulsion 
* emulsion is for oily girl 
* cream moist for dry skin girl. 

Of course I love the cream one. 
My skin is so dry ughhhh 

It comes in droppers. 
So hygiene . 
Put 3-5 drops and massage it with you hand warm it up and apply it your skin. 
It really moisturize really well. I'm impressed. Give me luminous glow and absorb so well . 

My make up really smoother after I apply these essence. 
Btw, this is one of Anpa Suha's fave loh . I know this because I attended the Make Up workshop with him. That's why everyone looks so perfect and has great skin texture of make up. Love you Anpa thanks for sharing with me the techniques. 

My moisturizer - bouncy Fine cream . Right after the essence , I apply the cream ones

It has pink purple particle that gives you real glow. 
Smelled great.
My skin really love this skincare line. 
No acne thank you Jesus. Hehehhe. 
It might different on you but no acne on meh. Are we cool now ? Lol. 
 
My make up feels smoother tho. 
I can see and feel the difference. 

Thank you 

Read More




Shu Uemura Blanc: Chroma brightening UV Smart Cushion Foundation Review

My trip to Japan was really great! 
Thanks to Shu Uemura for the chance! 
Well, i purchased new foundation at Shu Uemura's store in Omotesando Japan! 

Whoaaa so excited in Shu Uemura's headquarters. 

This is the new smart cushion foundation. 
It is under line of Blanc Chroma which gives you brightening effect plus targeting on dark spot area. 

Nowadays there's so many cushion foundation that release but I think for Japanese brand, Shu Uemura is the first one. 
Cushion foundation is so popular in Korean as well since Korean make Hype about it. Korean made Cushion foundation so popular. 

It comes in refill and the case. Once you have the case just buy the refill one. 

This is how it looks like. 
The packaging is simple white elegant. 
There are so many shade available. 
It's same with Lightbulb number so made it easier to guide for us. 
I picked number 754, actually my skin tone is 764/774 but I have to match it with my neck so I picked 754 which is darker one. 

As you can see that it is so travel friendly. 

The sponge is totally different than Korean- Cushion sponge or even the western cushion sponge. 
Shu Uemura's sponge is softer than others and it looks very great quality. 
No doubt for Japan Quality! 

My review about this foundation is really top of the knot! 
Very great! 
Super blendable. 
Buildable from medium to full coverage. 
You can dip the brush on the cushion or with the sponge. But make sure that you clean up the brush first to make sure it is more hygienic.
I prefer to apply it with brush to give me full coverage. 
It gives you brighten effect. 
Smells great. 
It has pretty huge mirror inside so it is easier for us to look up and travel friendly tho. 
This foundation is great because even I apply it with brush to give me full coverage, but it doesn't gimme thick cakey feeling at all. 
It has spf 50 which is great for very humor country. Lol 
Perfect for every skin type. I have dry skin type. 
It doesn't clogged my pores. 
It gives you super flawless finish. 
It's great even you don't apply powder for really healthy looking skin. 


Credit : Shu Uemura Singapore website 



Note : no sponsored review. Purchased by myself. 







Read More




Sunday, February 28, 2016

Burberry Spring Summer 2016 Runaway Palette Highlighting IlluminatricePalette

Hey guys! 
I'm back to Limited edition stuff! 
It's luxury Burberry guys. 
Well I'm not really into Burberry Make up line but this one cannot be missed. 

Highlighters! 
So much happening in the end of 2015 and 2016. 
So many brands come with highlighters and yes Burberry too. 

Packaging is always pretty. 
This is what I expect from luxury brands. 

Mah gawd! 
It comes with brush, but I don't really need that brush tho. 
Btw the brush is soft too. 

It comes in two shades, white and gold. 
I have Mac Oh Darling which is Gold so I don't think that I need any gold in this time lol ( maybe next month if there something that catch my eyes tho) 

So that's why I picked this White pretty expensive highlighters. 
Lol

The design oh god! 
I can't resist. Inspired the runaway. 

The pigmentation is so damn great! 
You don't need to wet you brush with fix+ because the pigmentation is just so damn amazing. 
It pops up really well on my cheekbone. 
The texture is so soft and smooth. 
It was blendable and super easy to apply. 

Click the video to check out the swatches. 



Price is $68 I guess.
But i purchased for 1.020.000.
It's burberry i can't even complain about the price tho.
You can purchase thru Burberry.com but I mean it it was sold out lol 





Read More




Return to top of page
Powered By Blogger | Design by Genesis Awesome | Blogger Template by Lord HTML