Sunday, March 29, 2015

Shu Uemura Beauty Workshop with Anpa Suha Celebrity Make Up Artist

I'm so excited to post about this event. 
Well actually, when i was checking my instagram feeds, i saw Anpa Post that He would teach about make up At Surabaya. 
And i was Like Okay i'm going. 
But you know i was completely forget to reserve! And i was like what the hell! 
I called the Shu Uemura Surabaya and The Beauty Advisor told me " Sorry Kakak it was sold out" 
And i was like WHATTTTTT? You got be kidding meh! 
I begged the Beauty Advisor and she said okay Leave your phone number but I could'nt guarantee that you will able to attend the class. 

One thing on my mind : NO HOPE CHICA! 
 I called again the next day and still got the same answer that Was Full for both session. There was no one cancel the beauty workshop, she told me like that! 

Dalam hati udah bilang NO Hope Cath! 

Tiga hari kemudian I feel like Give me Yassssssss! 
The beauty Advisor told me that You were In into the beauty class! 
Langsung aku transfer no matter what happen hahhaha. Kegirangan sangat. 

Sebelumnya aku udah pernah ikutan kelas make up dari Shu Uemura with Celebrity Make Up Artist Qiqi Franky. 

Acara diadakan di Crown Hotel Surabaya. 
Tepat pada hari Minggu-  tanggal 29 Maret 2015. 
Kelas terdiri dari dua sesi. Aku dapet sesi kedua , yaitu jam 2 siang. 
Aku lebih prefer sesi pagi sih karena pastinya jauh lebih fresh gitu. But really i dont mind at all pokoknya bisa belajar sama beliau . 


Sebelumnya aku udah belajar sama Bennu Make Up. Tapi masih nagih untuk kembangin ilmu. Maka dari itu Join this Anpa Suha x Shu Uemura . 

Dia ajarin step bu step to get flawless face yang smooth. Nutupin bekas jerawat dll. 

Langkahnya sama . 
Bersihkan wajah kamu dengan facial mist atau cleansing oil dulu sebelum make up! 

Pakai toner! 

Beri pelembab atau serum terlebih dahulu. 

Aplikasikan Pore Eraser Uv base . 

Aplikasikan Stage Perfomer Blur yang bisa minimize pore kamu dan membuat make up jadi halus . 

Pakai foundie kamu liquid atau compact up to you! Yang rata ! 

Loose powder dan foundation powder yang rata! 

Shading bisa loh pake blush on juga yang agak coklat! 

Lalu alis, and the rest of the eyes and lips! 

Voila done! 

Hasil make up Anpa Suha, Celebrity Make Up Artist! 



Thank you Shu Uemura . Thank you Ka Anpa Suha. 
Ga rugi terbang ke Surabaya hanya untuk bertemu dengan mu dari Jakarta. 
Lots of love! 





Read More




Saturday, March 28, 2015

Review : Too Faced No Make Up Make Up

Ingin tampil cantik tanpa terlihat pakai Make Up? 
Mungkin ga ya? 
Mungkin ajah kok. Rahasia nya adalah dengan ...........
Simak terus ya girls. 

Well, banyak wanita muda tua ingin pastinya terlihat cantik. 
Tapi ada beberapa orang yang ingin terlihat natural dalam arti terlihat tidak pakai make up. 
Personally, I don't really love natural look. 
Bagi aku, kalau mau keliatan ga make up ya udah ga usah pakai make up ajah. 
Tujuan bermake up bagi ku adalah agar terlihat bermakeup. 
Tapi dengan perkembangan zaman sekarang ini, dengan inovasi yang terus berkembang, 
hadirlah Too Faced No Make Up Make up. 

Palette ini di design untuk para cewek yang mau terlihat light make up nya. Light ya ringan gt. 
Tetep simak ya!!!! 


Ini dia secret nya to get Fresh and Flawless Face!





Product Details : 
1. Dari satu Palette terdiri dari 6 Jenis, yaitu Bronzing Veil, Creme Blush, Blush,Concealer, Luminize and Brighten. 

2. Didalam nya terdapat tiga panduan untuk menjadi fresh and Flawless tanpa terlihat pake make up 
Red Carpet Look, Nude Radiance dan Wake Up Make Up 

3. Dilengkapi dengan Mirror. Ga ribet lagi cari cari kaca. 

4. Mudah dibawa kemana mana , karena sizenya ga terlalu gede.Tinggi nya sama seperti Oppo Find way 

5. Untuk pemula yang mau cari satu palette lengkap, Too Faced ini bisa jadi solusi. Karena isinya lumayan complete untuk face part ya. 

6. Harganya ga terlalu mahal. Aku beli ini IDR 665.000 (ready stock). Aslinya sekitar IDR. 450.000 an. 

7. Concealer yah untuk menutupi kekurangan di wajah kamu yang masih terlihat setelah pengaplikasian foundie. 

8. Luminize guna nya untuk memberikan touch of glow diwajah kamu. Gunakan pada tulang pipi cheekbone. 

9. Brighten bisa kamu aplikasikan pada under eye area untuk memberikan efek bercahaya. Atau juga bisa digunakan pada dahi dan bridge of nose. 

10. Bronzer untuk warm up your face. Biar mukanya tidak terlihat satu warna ajah. Alias berdimensi . 

11 creme blush di aplikasikan setelah foundie kamu. 
12 . Powder blush bisa digunakan untuk set your creme blush . 

Kekurangannya bagi aku:
To be honest i don't really like creme blush. Bagi aku kalo blending nya ga pas , cream blush itu seakan ngerusak hasil flawless kamu kalo kamu ga jago blending. Nah karena aku males kalo blend creme blush ya jadi aku kurang suka pake. Cream blush malah ku pake untuk lipstick. Hahhaa. 


Bronzer nya sedikit corally pink . Kurang coklat untuk warm up our face. Bagi aku ya. Tapi untuk kamu yang sangat pale kulitnya , mungkin bronzer ini cocok untuk kamu. 

 My favorite part dari ini palette adalah powder blush, luminize dan brighten! 

FYI: aku beli ini mungkin tahun 2013 akir . Belum ada sephora di indonesia untuk carry this brand pada saat itu. Aku beli di online shop. 



Read More




Monday, March 23, 2015

Tips : Hairstyle : Curly VS Straight

Halo , kali ini mau bagi tips soal hairstyle. 
Rambut aku asli nya hitam banget and lurus tanpa ada wavy sama sekali. Ga perlu catok lurus udah lurus rus. Seneng sih sebenernya, tapi ga seneng nya itu kalo mau agak bervolume ajah. 
Jadi kalau mau agak wavy pasti harus di blow atau ga di catok curly. 
Beberapa jam kemudian langsung lurus lagi. Hahhaha. 

Nah, tapi kali ini mau bagi tips. 

1. Biarkan Curling Iron / Straightened kamu itu panas dulu sebelum kamu pakai. 
Kenapa? Biar hasilnya maksimal curly nya. Kalo belum seberapa panas , kamu udah catok itu rambut, hasilnya gampang pecah. 

2. Jangan lupa selalu semprot Heat Protectant. No matter mau lurus or curly. Kenapa? Agar rambut kamu terhindar dari kerusakan yang parah. 
Panas loh guys 180 derajat dan bisa bikin rambut kamu rusak bercabang kusut dsb. Jadi penting untuk semprot heat protector terlebih dahulu. Aku pakai punya Paul Mitchell. 

3. Untuk hasil curly yang tahan lama, bisa pake hairspray or mousse atau yang berbentuk gel diaplikasikan sebelum atau sesudah hasil curly jadi. 
Kalo mousse dan gel digunakan sebelum di curly. 
Hairspray bisa setelah hasil curly sudah jadi. 
Perlengkapan aku untuk hairspray dan jepitan 

4. Beri jarak pada penyemprotan hairspray. Jangan semprot terlalu dekat dengan rambut karena hasilnya akan nge gumpal. Jadi kasih jarak beberapa cm untuk melakukan penyemprotan . 

5. Kalau mau hasil curly nya tight pakai barrel yang kebih kecil. Sedangkan untuk yang agak loose wavy gitu bisa pakai barrel agak besar atau dengan cara ambil sisir besar, dan sisir tata rambut secara lightly. Jadi dengan barrel kecil kamu tinggal sisir lightly ya , jangan kasar atau gradakan . Nanti hasilnya akan ngembang. 


6. Biasakan pakai conditioner ya biar rambut kamu halus . Apa ajah conditioner ya sama ajah. 

7. Sebulan dua kali hair mask di salon atau DIY juga sangat membantu kesehatan rambut kamu. 

So what do you think which one better for me ? 
Go curly or go straight or go home? 
Hahhaha. 

Read More




Wednesday, March 18, 2015

Review : Too Faced Everything Nice Holiday Collection Palette

Today yass it's all about eyeshadow . 
Holiday palette is always makes me feel ahh i have to get that one. 
Cause you know sometime when holiday season is come , the brands likely to make the design, the colors, everything so eye catchy ! 

They tend to give more when the holiday collection start to come. 

Too faced everything nice palette is from Holiday Collection 2014! I know holiday is over but still love love with this palette. 

This too faced Everything nice collection is sold out everywhere. And i'm glad that one of my fave online shop save this one for me. 

Well, actually i'm not a big fan of pink! 
I prefer the packaging is gold or rose gold! I love classy luxury packaging so much! 
But this glittery pink pouch is not bad tho right? 
Fyi, too bad the pouch doesn't fit at all with the palette! What the heck! But still you can put everything inside smaller than the palette : for instance foundation, blush, concealer , lipstick erthang that you want to put it inside! 


So nice right ? 
They are vibrant but yet calmy.

Review : 
It's from Holiday Collection 2014. I don't think that you can find this on Sephora Indonesia. 

You will find this palette through ebay , but i think the price is like higher than ever. 

20 eyeshadows inside: Satin, Matte, Shimmer, Glittery Finish. 
This is my fave section! I love shimmer finish so much! 
Oh yeah SWATCH NO PRIMER AT ALL! 

It comes with Bronzer Chocolate Soleil! 
I'm glad that Too faced include this bronzer! It smells like chocolate! Creamy yummy chocolate! Trust me! 

2 blushes . Sweet pink and Papa don't peach! Love this colors! I think it's perfect for warm skin tone! 

Highlighter : Inner Light! In some people this highlighter didn't work out at all because the skin tone is too pale. But when i swatch on my skin , it pops out shimmery pink finish which is great! 

It comes with the brush! The contour brush is like Nars but trust me, the brush is so so! I don't like the brush. 
I might end up using my own brushes. Hahahha . But i dont mind since everything inside so gorgeous except the brush! 
Last longer about 6-8 hours i think. 

I need primer with this eyeshadows to keep it on my eyes! 

Powdery texture! 
Which mean fall out ! But it's okay. It's even better than Urban Decay Vice 3 , which fall out like crazy! 

No mirror inside compared to Vice 3. But you got blushes, bronzer and highlighter chica! 

I found that this is quite similar with Urban decay Vice 3. 
The reason why i picked this than Ud Vice 3 just because UD has a lot off less products on my face. 
It less longer than Everything Nice Palette even with the same primer . too faced power is last longer than Vice 3. 

Vice 3 pigmentation is the winner but i don't want to struggle with the fall out . That's why i picked this! 

This palette too faced Everything Nice have more neutral colors than Vice 3. 

The eyeshadows oan is bigger than vice 3. It's like double size of it . 
So go for Too faced this one, even i love my Naked and Naked 3! Never big fan of Naked 2 tho! 

This palette comes with Better than Sex Mascara which is great! Small size but hello it's worth tho! 
On my lid : Too Glam! 
Outer V : Chocolate Moon! 
Crease ; fawned of you . 
Crease 2: Knockout 
Inner lid : Shiny Happy! 
Eyeliner : Make Up store Gel liner! 
Brow : dipbrow Anastasia Beverly Hills. 
Contour : Chocolate Soleil Too Faced ! 
Blush : Sweet Pink
Highlighter : Inner Light! You  can find all that blush, contour and highlighter into one palette! Thanks to too faced create something tlike that tho! 

Setting spray by Make Up for Ever Mist and Fix ! 

Bye 


Read More




Monday, March 16, 2015

Western Glam Make Up VS Korean Light Make Up

Yes I'm back with Western Glam Make Up VS Korean Light Make Up. 

Postingan yang kemarin kan korean make up nya tanpa eyeshadow. Sekarang aku pake eyeshadow plus bulu mata yang sama. 

Which one better? 
Yass for me is western glam ya. Hahhaha. 
Ga tau kenapa ga cocok ajah sama yang korean menurut ku. 
Trying so hard to make that V sign! 
Jarang bgt pake sign peace pas foto soalnya. 

Pastinya kalo udah baca postingan aku sebelumnya tau lah ya beda nya apa dari kedua make up! 

Oh ya ini different lighting. Western didalam rumah, Korean di mobil. 

Kalo belum baca dulu di http://www.thebeautypride.com/2015/03/korean-make-up-style-or-western-make-up.html

Jadi ini ceritanya, aku pakai bulu mata yang sama , cuma yang western aku tambahin bulu mata bawah. Sedangkan yang Korean Light Make Up aku ga pake bulu mata bawah. 

Ditambah kali ini aku buat Western yang jauh lebih Light , bukan terlalu glam seperti postingan sebelumnya. Kali ini western mya menurut aku sih ya lebih wearable dibanding western sebelumnya yang full glam. 

Produk yang aku pakai untuk kedua looks sama. Cuma aku bedain di warna foundation. 
Yang western aku pake Shu Uemura 754 lightbulb. 

Yang Korean Light Giorgio Armani Face Fabrics foundation. 

Warna lips nya juga beda, yang Korean aku buat lebih glossy. 

Contour pastinya nampol yang western . 

Yuk kamu coba juga guys 
See you 


Read More




Review: Make Up: Bioderma Sensibio H2O

So. Hey guys welcome back! 
Today's review is all about cleansing! 

As you know i'm so much into make up but the most important thing is out skin! 
You will not  get flawless make up if your skin is not good enough! Who's with me? 

Anyways, i have tried so many make up remover. From local brands in here. At the first, it works so well in my skin that brand. But not long time, i got so much iritated. Rasanya gatel, perih dan kemudian keluar jerawat dibagian yang perih itu setiap pake xxx brand itu! 

Aku ga kasih tau brand nya, karena menurut aku buat apa aku kasih tau ke kalian kalo aku ga rekomendasikan. 

Sejak itu aku ganti ke Shu Uemura Cleansing oil . Tapi lama lama kok sayang uang nya hahhahah. I have to spend 1.100.000 for cleansing oil only? Hmmmm time to save up Cath! 

Jadi aku beli yang agak murah. Aku ganti Cleansing Oil Shu Uemura ku dengan Mac Cleansing OFF Oil. Dibilang harga murah juga ga juga. Untuk 150 ml, cleansing oil Mac , 390.000. 
But it's the way cheaper than Shu Uemura Right ? So i decided to take it and i love it . Mau baca Review nya Si Mac Cleanse Off Oil bisa di http://www.thebeautypride.com/2014/10/mac-cleanse-off-oil-review.html 

Nah karena Cleansing Oil Mac aku tinggal setengah, aku harus beli buat back up. And i decided to this. BIODERMA! 

It comes in 3 different sizes I think. 
This one is the biggest one. 
Travel package, 250 ml and 500 ml. 
I grabbed the 500 ml , Guardian has the promo for the Biggest one. 

Only 219.000 for 500 ml! 
It's way cheaper than My Mac cleansing oil . Hahhahah. But doesn't mean I stop using Mac. I used them both to make sure no make up on face. I don't want the acne comes to me hahah. 

Ada yang bottle warna Hijau buat Acne kali ya . Cause aku ga check juga . 

Yang ini bisa untuk semua jenis kulit bahkan sensitive . Jadi aman buat kulit kamu yang suka ga jelas tiba tuna gatel tiba tiba merah . It stated and claims like that sih. 

Huge bottle right? 

They told me to pour it into the cotton and gently tap to out face and voilaaa remove the make up on our face.

How many pumps / mau tuang seberapa sesuak kalian karena porsi wajah kita berbeda. Ada yang sedikit udah cukup, ada yang harus berkali kali . 

Lagian ini tergantung dari banyak nya make up yang kita apply ke muka kita. Kalau kita apply banyak make up , we need more of this remover! 

With this cleanser , all make up melts easily. Seperti rontok itu makeup hhahaha. 

Compared to mac cleansing oil, i love the mac still. But this one is not bad at all. It does great job! 
Mac is oil and this one is more watery. 
So if you don't like oil stuffs grab this one. 
If you have more budget, go to Shu Uemura. 
But for me, as long as they do the same jobs and the result is quite similar. Why not go something cheaper, right ? 
Hahhaha 

Thank you guys ! 
Love ya 
Read More




Friday, March 13, 2015

Review : Make Up For Ever Artisan Face Brush. Double Ended SculptingBrush

Finally I do review this brush! 
Love love love the brush so much! 

If you want flawless result, the most important things are Skin, Products and tools! If you could get all of them correctly, BAM your make up is Bam! If you know what i mean tho! 

Without good brush, but you have high end make up brands, is just waste! Brush is very essential for me. Don't waste your good products with bad brush, because it will turn up so so! 
If you want to have gorgeous makeup, invest on brushes and the brands that you think is good for you! 

If you have more budget, don't focus on the brands , but try the brush too! 

I grabbed this one Make Up For Ever Artisan Double Ended Sculpting Brush! Yayy! I got this from Plaza Senayan, Make Up For Ever Boutique. 

Contour never been easy before that! 
With this brush BAM!!! Uh huh honey! Love love love . 
If you keeping up with me before this post and read my blog before, you will def see the difference of my make up! 

Yes it because of this brush! With this brush, i can contour easily without having so much trouble. 

As you know that contour and highlight technique are very popular right now. Everyone wants to have killer cheekbone i guess. But not everyone born with that. Still thankful tho! We can contour hahhaha. 

Review: 
This brush is double ended. Which means you have two functions in one price! Great right! 



Since this make up for ever artisan brush, i don't think is cheap! The price is pricey for me. It's 680.000 IDR.

It's so soft and gentle to out face. Trust me. 

It synthetic brush! I prefer synthetic brush than real hair for applying foundation or powder. Imagine if it is real animal hair, it will absorb so much products on the hair than to your face. Imagine your hair and you apply liquid foundie to your real hair. It will absorb like crazy . So does the same things for real hair. But if you like goat hair etc , go ahead . As long as you comfortable with. 

Made in Maritus.

It stated that it's wavy and straight type. Perfect for powdery products. 

Even when you wash it, it will not change the brush hair. If we wash it and then ruin the shape, i will def cry. Hahha

I do contour with this side! Love this side so much . 

You can use this for Blush or powder . It's up to you. 
I used it for powder. Not a blush. I think it's too big. 






Read More




Return to top of page
Powered By Blogger | Design by Genesis Awesome | Blogger Template by Lord HTML