Thursday, July 30, 2015

Pengalaman Jerawat dan cara pengaplikasian Skincare pada wajah

Halo semua nya. Kali ini aku mau bagi pengalaman ku dalam hal skincare , perawatan wajah selain make up.

Well, yes kamu memang harus bersihkan make up dengan benar apabila ingin kulit kita sehat. Nah, sabun wajah ajah ga akan cukup. Hal ini harus didukung dengan beberapa produk lainnya. 
Aku sempat ke beberapa dokter dan klinik hasilnya memuaskan tapi bikin ketergantungan. 

Nah, jujur aku dulu sekitar tahun 2013, jerawat hampir full. Not gonna lie deh ya, jerawat ku ini membludak gegara aku pake make up terlalu sering dan membersihkan wajah kurang bersih, padahal sudah apply make up remover juga. Aku tuh demen bgt yang heavy make up soalnya. 

Tahun 2013-pertengahan 2014 . 

Pokoknya parah banget dulu jerawat ku. 
Apalagi daerah dahi, ampun deh. Dipakein make up tetep ajah ga bagus, terus gimana nutupin nya? Dulu perasaan ku ancur deh pas tahu jerawat membludak. 


Pening kan lihat nya.... 

Nah, sejak itu aku beneran rajin membersihkan kulit ku dengan berbagai cara. Double cleansing itu memang penting banget. Ga akan aku hanya pake sabun atau remover saja. 

Ini dia skincare rutin ku yang aku apply sehari hari. Ga peduli heavy make up atau enggak, hal ini yang selalu aku lakukan. 



Pertama, aku pakai milk cleanser dari Etude House. Aku apply ke seluruh wajah dan pijat perlahan. Lanjut ke step berikutnya..... 

Ini foto ku ambil kemarin malam. Sudah tidak ada jerawat, ada beberapa apabila mau menstruasi. Jadi wajar. 

Lalu aku pakai pixy anti acne remover untuk hapus seluruh milk cleanser yang diwajah. Aku suka yang warna biru. Cuma lagi habis, apa daya... 

Cukup? 
Enggak!!!! 


Move to Cleansing Oil. Kamu bisa pakai cleansing oil apa ajah. Ga harus beli sama persis sama yang aku pakai. 

Ini cleansing oil beneran membantu mengangkat sisa sisa makeup yang tidak terangkat melalui Etude House milk cleanser ataupun pixy remover. 

Review cleansing oil




Gosok perlahan dan basahi dengan sedikit air. Nantinya akan berubah menjadi warna putih. Gosok terus sampai kamu rasa puas dengan hasilnya. 

Lalu setelah aku pijat dengan menggunakan sedikit air, aku remove pakai sponge, jenis konjac ini. Beli di sogo. Cuma 20.000 an 

Lalu aku aplikasikan toner dari Bioderma.. Ini untuk make sure kalau benar benar seluruh make up sudah terangkat. 
I love Bioderma so much beneran deh. 

Move to facial wash. Aku pakai Nivea Sparkling White

Nah tahap pembershian selesai. 
Now move to skincare ya. 

Aku menggunakan Estee Lauder micro essence. Gunanya sebagai booster agar serum, toner, moisturizer, dll yang di aplikasikan dalam wajah agar terserap lebih bagus. Jadi lebih untuk menstimulasi serum atau apapun yang diaplikasikan setelahnya menjadi bekerja lebih baik dan lebih cepet masuk ke jaringan kulit kita. 

Ini salah satu masker favorite aku. Dari Kose. Nanti bakal di review juga kok. Stay tuned ya. 

Setelah pake kose, move to Skin Life aku aplikasikan di tempat yang ada jerawat. 

Lanjut, hahahah banyak amat ya kesannya. Bukan mau lebay atao apalah. Tapi beneran ini yang ku lalkukan takut jerawat kembali seperti dulu. 

Aku apliakssikan DHC acne spot treatment dioles dibagian jerawat.

http://www.thebeautypride.com/2015/07/skincare-acne-dhc-acne-spot-review.html?m=1






Didaerah yang kering aku gunakan SkII Cellumination deep surge ex. Kadang ku ganti dengan Shu Uemura Tsuya Skin. 

Terakhir aku pake Eye Cream dari Estee Lauder. 

Done! 
Kesimpulannya, susah kan apabila kalo udah ada jerawat yang membludak kaya gitu. So, se capek atau selelah apapun jangan lupa bersihkan muka. Walaupun ngantuk udah malam aku tetap cuci muka bersihkan wajah dengan step diatas! 
Dan bagi kamu yg ga ada jerawat, kamu beruntung dan jangan lupa harus dirawat. 

Bagi kamu yg kulit nya putih, jangan kira kulit kamu sehat. Soalnya ada beberapa temen ku yang anggap, kalo kulit putih pasti sehat, nahhh lo kira orang yang kulit gelap kagak sehat? Itu mah pigmen kulit atuh! 

Sekarang Kulit ku bebas dari jerawat. Tapi bakal muncul beberapa apabila mau dapet. Jadi wajar lah ya. 






review shu uemura cleansing oil review sk2 Review DHC
Read More




Wednesday, July 29, 2015

Guerlain Parure De Lumiere Foundation Review

It is always nice to have new foundation to your vanity. Yes i love foundation so much. I have huge amount of it and keep looking something great foundation. 

I tried Guerlain Parure De Lumiere. There are so many types of Guerlain's  foundation. 
They are : 
Lingerie De peau which gives you very natural finish like lingerie lol. That foundation super light coverage. 
If you have perfectly beautiful healthy gorgeous skin, Lingerie De Peau is great choice- Or if you love super light finish just to even out even to show some freckles like that! 

And we have the PARURE DE LUMIERE which has more coverage than Lingerie De Peau! I picked this one because of that, yass because it provides more coverage than the Lingerie De Peau! 

Parure de lumiere divided into 2 types, they are liquid and creme one! 

Liquid good for all skin types and creme is good for dry skin! 
I have dry skin tho but i prefer the liquid one cause hust pump it out, no need to use spatula for cream! 

The next it Parure Gold. Which super duper delight for mature skin. 
You know Samer Khouzami, the world famous Lebanese Make Up Artist , used this Parure Gold foundation on some clients. It gives you full coverage even in small amount. 

I picked Parure De Lumiere. 

Well, All Guerlain foundation has strong scent. If you don't like any fragrance on foundation, this definitely not for you. 
But i don't mind at all if the foundation has strong scent on it. 

This is how it looks. 
It looks so fancy! 


It has spf 25 good for your skin. 
And i don't see that it gives you super white cast when it comes to flash photography. 
So good for it! Yay!! 

It comes in pump and clear glass! 
I love clear glass so much to see how many left of foundation. 

Kinda heavy cause it glass. 
It looks fancy that's why i love this packaging! Lol 

30 ml standard of foundation amount. 
About the shades, well to be honest i don't like how Guerlain provides only few shades on its line. 

This parure de Lumiere only comes in 8 -9 shades different i guess. 

Start with 02,03,23......,31,32 blah blah blah. 

That's how Guerlain numbering methong to define the colors. 
Start with 0, it means give you natural-beige colors.

Start with 2, for people with pink undertone. 

And start with 3 for yellow undertone. 
It's yassss for me cause i'm on yellow undetone. 
But let me tell you something that this yellow undetone only available online i guess for US. 
And only number 31- ambre pale that sellable online. 

And 32- Ambre Clair its Asia Exclusive! 
You will find 31,32 on Asia of course. Don't worry people with Yellow Undetone ! Lol . 
But i noticed that in Sephora Singapore 32 is not available anymore. 
I got this from Sephora in Singapore and this one is the last bottle! 
They stopped producing this colors! 
Lucky me right?!?!?!?

Lovely! 


About the coverage, it claims to have medium and builable. But i think this ine is light to medium coverage! 
It dries so fast.
 So you better blend it directly. ( on my dry skin- it dries super quick) lol. 

Blendable ? Yes! 
Buildable? Yes! 

Dont feel heavy at all nor it likes something on my face. 
Still looks natural tho! 

You need concealer to cover up some spot! 

I recommend you to apply primer if you have oily skin. 

It stays up to 10 hours on my face. 
Looks radiant ? Yassss! 

How many pumps you need? 
Totally depend on your face okay! 
I need 3-4 pumps cause i want more coverage! 

I have read so many reviews said that it oxidize so bad, like 3-4 shades darker after few hours! 

IN MY OPINION , they are not oxidize that bad! It is normal when your foundation oxidize a little bit but come on guys is not that bad tho! 
Maybe you def need to set everything and it wouldn't oxidize that much. 

In MY CASE, I always set everything and it's stay right there and not oxidize that much. 
I still look good on 6-8 hours. Not darker at all till 3-4 shades darker. 








Read More




Friday, July 24, 2015

Lilly Lashes by Lilly Ghalichi Review

Oh my gosh! It's Ghalichiglam! Yayyyyyyy! 

I'm in love with her so so so much. 
She's just truly inspiring person for me. 
Lilly Ghalichi is one of the star in Shahs Of the Sunset. 
She is attorneys, graduated from law faculty and her deepest love is in fashion and beauty! 

Smart? Yeahhh! 
Pretty? Gosh, do i have to explain? It's a yassss! 
Rich? What do you think huh? 
Fab- Glam - Gorg - bomb! 
Love you LILLY GHALICHI! 

She creates the beautiful lashes. 
I ordered them, cause i love her and i want to glam up like her. 


There are so many types of the lashes, they are human hair, mink, and 3D mink! 
I picked 3D mink of course. 

Mink lashes is reusable till 20 times. 
Of course you have to treat it so well tho if you want that last longer. 
Totally different from human hair that last, maybe 2 times only. 

I picked " Vegas "style! 

Vegas is the most dramatic from her line! 
I have small hooded eyes, typically Chinese eyes. You can imagine how my eyes right ? 

I picked in 'Vegas' style, just because i want more power to open up my eyes. I need big fat lashes to make my eyes glam. 

If i go natural lashes, it won't look good at all. I know my eyes so well. 
I want drama to push it up! 

It comes in a little box and ta daaaaa the lashes! 
Agree with me right? It's pretty!! 

Price is $30 i guess, exclude shipping fee. IDR 600.000-700.000 for a pairs of lashes ( 30x13.500: 405.000 - exclude shipping. Jadi 600-700.000 sudah sama shipping) 


You can purchase it from the website Www.lillylashes.com they ship worldwide too! 

Anywhere we are anywhere we go- bring your lilly lashes to get glam look everyday! 

Read More




Thursday, July 23, 2015

Neutral eyes and Lips make up

Hello welcome back! 
Akhirnya nulis blog lagi. I have been so busy lately! 

Today i'm going to share about What's on my face FOTD 


Foundation  : Guerlain Parure De Lumiere shade 32 Asia exclusive
Mac prolong wear concealer NW 20| 
Shu uemura lightbulb compact powder #shuuemura | 
Kryolan Loose Powder #kryolan | 
Make up store studio foundation for cream contour shade tan| 
anastasia beverly hills @anastasiabeverlyhills dipbrow pomade dark brown | too faced @toofaced chocolate soleil & papa dont peach blush | 
mary lou the balm highlighters | everything nice palette eyeshadow from toofaced |
 mist and fix make up for ever to set 
| shu uemura gel liner 
Lips: Gerard Cosmetics 1995 

That's it ! 


Read More




Return to top of page
Powered By Blogger | Design by Genesis Awesome | Blogger Template by Lord HTML